Izjava o privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Ovom izjavom Bones, obrt za digitalni marketing, vl. Nenad Kostić Vam daje obavijesti o obradi Vaših osobnih podataka te o Vašim pravima na temelju važećih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti i zaštite osobnih podataka. Važno je znati da u bilo kojem trenutku, besplatno i bez ikakvog objašnjenja možete odustati od dane privole opozvati svoj pristanak na aktivnosti obrade vaših osobnih podataka. Svoje pravo na pristup, ispravak, zaborav, ograničenje, prigovor i informiranost, možete podnijeti putem naše email adrese ili telefona koji su objavljeni na našoj stranici.

Želimo opravdati vaše povjerenje i vaša privatnost nam je važna. Stoga prikupljanje, korištenje i obrada Vaših osobnih podataka provodimo u skladu s ovom Politikom privatnosti te odredbama Zakona o zaštiti privatnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), odnosno drugih važećih propisa primjenjivih u Republici Hrvatskoj, koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

Sve naše online aktivnosti u skladu su s europskim zakonodavstvom (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkom poslovanju) .

VODITELJ OBRADE

Bones, obrt za digitalni marketing, vl. Nenad Kostić, s adresom u Samoboru, u ulici Jurja Kocijanića 2, voditelj je obrade Vaših osobnih podataka u smislu Opće uredbe (GDPR).

PRIKUPLJANJE, OBRADA I SVRHA KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi izravno ili neizravno, osobito uz pomoć podataka kao što su ime, prezime, broj telefona, email adresa ili putem drugih osobnih podataka koje nam svojevoljno ostavite.

Našu web stranicu možete koristiti bez otkrivanja i prikupljanja vaših osobnih podataka. Niste obvezni pružiti nam vaše osobne podatke kao uvjet korištenja stranice, osim ukoliko je to potrebno da bi vam pružili uslugu ili omogućili korištenje našeg proizvoda u skladu s vašim zahtjevom. Kada koristite našu Internet stranicu možemo pohraniti određene podatke zbog različitih sigurnosnih razloga ili u statističke svrhe.

Slanjem upita na našu email adresu od vas dobivamo neke osobne podatke koje koristimo kako bi vam pružili što kvalitetniju uslugu i mogli odgovoriti na vaš upit. Prijenos takvih podataka preko Interneta zaštićen je SSL enkripcijom. Ti podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade te ih ne dijelimo s drugim osobama.

Vaše osobne podatke priopćavamo, odnosno činimo dostupnima trećim osobama samo kada smo to dužni učiniti temeljem Opće uredbe (GDPR), primjerice na zahtjev nadležnog sudskog ili upravnog tijela

Podaci koje prikupljamo koristit će se samo u svrhe pružanja naših proizvoda i usluga, ili pak u druge marketinške svrhe (ankete, newsletteri …) za koje ste dali svoju privolu, osim u slučajevima gdje zakon propisuje drugačije.

RAZDOBLJE ČUVANJA OSOBNIH PODATAKA

Podaci se čuvaju onoliko dugo koliko je potrebno kako bi ispunili obveze i usluge za koje ste nam dali svoju suglasnost, a najdulje do godine dana nakon čega će biti obrisani, osim ako zakonom nije drugačije određeno ili ako je to definirano Ugovornim odnosom.

KOLAČIĆI

Kolačići su male tekstualne datoteke koje sadrže jedinstveni identifikacijski broj za identifikaciju vašeg pretraživača (ne vas osobno) na vašem računalu svaki put kad posjetite našu web stranicu. Spremaju se na vaše računalo ili mobilni uređaj od strane web stranice koju posjetite.

Sve informacije koje se pohranjuju u kolačiće su anonimne i odnose se isključivo na funkcioniranje naše web stranice. Primjeri informacija o vašem korištenju stranice uključuju: jezične postavke web stranice koje ste odabrali, zadnje vrijeme posjeta našoj web stranici i slično. Kada ponovno posjetite našu web stranicu, kolačići se šalju toj stranici a ona prilagođava sadržaj stranice podacima koji se nalaze u kolačiću.

Isključivanjem kolačića odlučujete da li ćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ukoliko ne pristanete na upotrebu kolačića i dalje ćete moći pregledavati naše web stranice no neki dijelovi neće biti prikazani kako treba ili neće biti dostupni.

Na web stranici http://www.allaboutcookies.org/možete saznati više o kolačićima, kako funkcioniraju te kako ih isključiti.

Mi koristimo uslugu Google Analytics. Ako ne želite da putem usluge Google Analytics prikupljamo ili koristimo vaše podatke, kliknite na sljedeću poveznicu:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

 VANJSKE USLUGE I SADRŽAJI NA NAŠOJ WEB STRANICI

Na našoj web stranici mogu biti uključene usluge i sadržaj trećih strana kao što su Google, Facebook, You tube, Instagram i drugi. Kada koristite takve usluge ili je sadržaj treće strane prikazan, komunikacijski podaci se izmjenjuju između vas i odgovarajućeg davatelja takvih usluga.

Odgovarajući davatelj usluga ili sadržaja može isto provesti obradu vaših podataka u dodatne vlastite svrhe. U skladu s našim mogućnostima, konfigurirali smo usluge i sadržaj davatelja usluga u vlastite svrhe tako da je bilo kakva druga komunikacija u druge svrhe izuzev pružanja njihovih usluga na našoj web stranici blokirana, ili do komunikacije dolazi samo nakon što se aktivno izabrali koristiti odgovarajuću uslugu. S obzirom na to da nemamo kontrolu nad podacima koje prikupljaju i obrađuju treće strane, nismo u mogućnosti pružiti obvezujuće informacije u svezi s ciljem i svrhom takvog tipa obrade vaših podataka.

Za više informacija u svezi cilja i svrhe takvog prikupljanja i obrade vaših podataka, pogledajte izjave o privatnosti davatelja usluga čije usluge i sadržaj smo uključili i koji su odgovorni za zaštitu vaših podataka u ovom kontekstu:

Facebook

LinkedIn

Google Analytics

Google Adwords

WEB ANALIZA I GOOGLE ANALYTICS

U svrhu pružanja bolje usluge i razumijevanja potreba korisnika te analize posjećenosti našoj web stranici koristimo Google Analytics, djelatnost web-analize Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States.

Sukladno vašoj privoli, Google u naše ime analizira korištenje ove web stranice. Informacije koje Google Analytics prikupi u vezi s vašim korištenjem ove Internet stranice (npr. ulazni URL kod posjete naše web stranice, internet pretraživač koji ste koristili, vaše postavke jezika ili razlučivost prikaza) se prenose na Googleov server u Americi, tamo se pohranjuju, analiziraju, a nama se stavljaju na raspolaganje rezultati u anonimnom obliku. Google je certificiran u vezi s EU-US WEB ANALIZA I GOOGLE ANALYTICS

U svrhu pružanja bolje usluge i razumijevanja potreba korisnika te analize posjećenosti našoj web stranici koristimo Google Analytics, djelatnost web-analize Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States.

Sukladno vašoj privoli, Google u naše ime analizira korištenje ove web stranice. Informacije koje Google Analytics prikupi u vezi s vašim korištenjem ove Internet stranice (npr. ulazni URL kod posjete naše web stranice, internet pretraživač koji ste koristili, vaše postavke jezika ili razlučivost prikaza) se prenose na Googleov server u Americi, tamo se pohranjuju, analiziraju, a nama se stavljaju na raspolaganje rezultati u anonimnom obliku. Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka.

Za daljnje informacije o Google analizi molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics, u Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka.

VAŠA PRAVA NA TEMELJU OPĆE UREDBE O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

Korisnici naših usluga imaju sljedeća prava na temelju Opće uredbe (GDPR):

PRAVO NA PRISTUP

U svakom trenutku možete od nas zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci, a ako se obrađuju, Vaše je pravo zatražiti pristup tim podacima i informacijama navedenima u članku 15. Opće uredbe (GDPR).

Na Vaš zahtjev za ostvarenje prava na pristup, podatke i informacije dostaviti ćemo Vam u elektroničkom obliku (e-mail), osim ako u svome zahtjevu niste naveli e-mail adresu ili ste izričito zatražili dostavu putem pošte.

PRAVO NA ISPRAVAK

Vaše je pravo od nas bez odgađanja ishoditi ispravak netočnih i dopunu nepotpunih osobnih podataka.

PRAVO NA BRISANJE

Ako smatrate da smo Vaše podatke prikupili ili na drugi način obradili suprotno Općoj uredbi (GDPR), Vaše je pravo zatražiti od nas brisanje takvih podataka. U slučaju osnovanosti zahtjeva, podaci će biti izbrisani bez nepotrebnog odgađanja.

Pravo na brisanje možete ishoditi i ako Vaši osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni, ako ste povukli privolu za obradu podataka ili ako se podaci moraju brisati radi poštovanja pravne obveze.

PRAVO NA POVLAČENJE PRIVOLE

Ako Vaše podatke obrađujemo na temelju Vaše privole, tu privolu u svakom trenutku možete povući bez da to utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na toj privoli.

PRAVO NA PRITUŽBU I PRIGOVOR

Ako smatrate da obradom Vaših osobnih podataka na neki način kršimo Opću uredbu (GDPR) molimo Vas da nam se obratite putem naše email adrese ili telefona koji su objavljeni na našoj stranici.

Vaše je pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu ako smatrate da obradom Vaših osobnih podataka na neki način kršimo Opću uredbu (GDPR). Pritužbu možete podnijeti npr. nadzornom tijelu u državi članici EU u kojoj imate uobičajeno boravište ili u kojoj je Vaše radno mjesto ili u Republici Hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

SIGURNOST

Ova web stranica koristi Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihova prijenosa) što podrazumijeva i slanje email poruka preko kontakt obrasca. Web stranice s ispravnom SSL enkripcijom prikazuju ikonu zelenog zaključanog lokota nakon kojeg slijedi https:// te ime domene u URL-u (adresnoj traci) web pretraživača.

Bilo koji osobni podatak koji ste nam stavili na raspolaganje, u prijenosu će biti enkriptiran kako bi se izbjegla zlouporaba podataka od strane trećih osoba.

Ova politika privatnosti je zadnji put ažurirana 20. svibnja 2020. godine.